loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Kentekenplaten

Bij autobedrijf Kooiman kunt u terecht voor het laten maken van een kentekenplaat. Dit zijn originele Nederlandse (gele) kentekenplaten, of de witte kentekenplaat voor getrokken materieel (zoals aanhangers en fietsendragers). De kentekenplaat wordt direct geregistreerd en aangemeld bij RDW. 
Voor de volgende type voertuigen worden kentekenplaten gemaakt bij Autobedrijf Kooiman:
- Auto
- Motor
- Aanhangwagen
- Bromfiets / Snorfiets / Scootmobiel

Gele en witte kentekenplaten worden gemaakt en zijn klaar terwijl u wacht.

Kentekenplaat verloren of gestolen?
Indien u uw kentekenplaat verloren bent, of deze is gestolen, wordt geadviseerd eerst aangifte te doen bij de politie. Doordat u aangifte doet bewijst u dat de kentekenplaat gestolen is en dit vrijwaart u van aansprakelijk mocht er iets gebeuren waarbij uw kenteken betrokken is (aanrijding, diefstal, etc). 

Wat heb ik nodig om een originele kentekenplaat te laten maken?
Om een origineel Nederlands kenteken te laten maken heeft u twee dingen nodig:
- Origineel voertuigbewijs (deel 1A + deel 1B)
- Geldig legitimatiebewijs
- Indien de auto niet op naam is: bedrijfspas (voor autoverkopers)

Inleveren kentekenplaat
Wilt u een nieuwe originele kentekenplaat aanvragen zonder duplicaatcode (bijvoorbeeld door beschadiging), dan is het noodzakelijk dat u de originele kentekenplaat inlevert.
  
Uitleg kentekenplaat
Als uw kentekenplaat verloren of gestolen is wordt de nieuwe kentekenplaat voorzien van een zogenaamde duplicaatcode. Deze toevoeging betekent dat er een 1 of een 2 boven het eerste streepje van het kenteken wordt geplaatst. De duplicaatcode is er om te zorgen dat u niet aansprakelijk bent mochten er strafbare feiten gepleegd worden met uw originele kentekenplaat.  Bij diefstal of verlies moet u altijd alle kentekenplaten vervangen en voorzien van een duplicaatcode.

Online bestellen niet mogelijk 
Door de legitimatieplicht bij het aanvragen van een officiële kentekenplaat, is het niet mogelijk om deze online te bestellen.

Heeft u vragen of wilt u een kentekenplaat bestellen? Stuur een e-mail naar kentekenplaat@kooiman.nl

Content Image 2

Waarom Kooiman?

Autobedrijf Kooiman wil klanten zo goed mogelijk op weg helpen én houden. Met betrouwbare auto’s, een eigentijdse werkwijze en behulpzame, deskundige medewerkers. Ons uitgebreide servicepakket zorgt ervoor dat uw gekochte auto in optimale staat blijft. Wij laten niets aan het toeval over om u zoveel mogelijk rijplezier te garanderen.

  • Sinds 1973

  • Eigen werkplaats

  • Partner Eurorepar 

  • 3500m2 showroom

Image 4

Vragen of interesse?

- U bent van harte welkom!
Morgen Internet - Zorgeloos website